Waarom GigaKids

Wekelijkse lessen zodat de voortgang goed in de gaten gehouden kan worden
Door de wekelijkse lessen is er een stok achter de deur om te blijven oefenen
De lessen zijn gezellig omdat je met leeftijdgenootjes bent
De lessen zijn leuk door extra activiteiten tijdens de les, zoals typespellen en andere leuke activiteiten.
Het examen wordt afgenomen door de cursusleider waardoor er controle is op het blind typen met 10 vingers en een diploma zijn waarde heeft.

GigaKids is een typecursus van deze tijd! Met een leuk interactief programma en gezellige klassikale lessen!

De Typelessen

Bij GigaKids vinden we de fysieke groepslessen enorm belangrijk. Daarom hebben we élke week les, tenzij er een les uitvalt door een vakantie bijvoorbeeld. Zo kunnen we goed in de gaten houden dat het typen goed wordt aangeleerd. Dus met de goede vingers typen, niet kijken en een goede zithouding. Want eenmaal fout aangeleerd is het heel moeilijk weer te corrigeren.

Ook maken we onze lessen leuk, met spelletjes, uitdagingen etc. Want het is voor iedereen leuker als de kinderen er plezier in hebben!

“Ik denk dat Giga-kids een mooie manier is om in een relatief korte tijd het typediploma te behalen. Het biedt structuur en de les op woensdagmiddag is een goede stok achter de deur om te oefenen. Rens en zijn 4 vrienden hebben er iedere week een gezellige woensdagmiddag van gemaakt – Ine Claassen”

Typeprogramma

Bij de GigaKids typecursus werken we met de computer via het internet. Je krijgt een code waarmee je bij de cursus komt. Dit gaat heel simpel. Als je typt, wordt bijgehouden hoe snel je typt en hoeveel fouten je maakt. Het lijkt dus wel wat op een spelletje.

“Ik vond typecursus erg leuk en gezellig, maar jammer dat het af is! Ik zou het zo nog een keer willen doen. – Lars”

“Gigakids is super cool! – Maj-britt”

Typespelletjes

Bij het programma gebruiken we ook typespelletjes. Deze typespellen zijn aangepast aan de lesstof. Zo kan na les 1 een spel worden gespeeld met alleen de letters die tot dan toe zijn geleerd.

“Hoi Anneke en GigaKids, bedankt voor alles ik heb er plezier in gehad. ik vond het jammer dat het weer voor bij was. Ik heb nu een voorsprong op de middelbare. Xxx Carlijn”

“Hallo ik vind GigaKids echt super ik ben al bij les 3 :+) – Mathieu”

Teksten

In GigaKids staan veel verschillende afwisselende teksten: moppen, verhalen,
leuke weetjes, en soms ook actuele teksten… zoals rond 4 en 5 mei stukken uit een dagboek van een kind uit WO2. Voor elk wat wils.
Er staan verhalen in van bekende kinderboekenschrijvers: lees meer.
En wie andere teksten wil typen, dat kan ook, met het maken van een Eigen les!

Eigen les maken

Je kan bij GigaKids je eigen les maken. Zo kan je woorden en letters extra oefenen die je moeilijk vindt. Of je kan er eigen moppen of leuke teksten inzetten. Een stuk van een boek overtypen bijvoorbeeld of een tekst van internet kopiëren.

Prijs typeles

De prijs van een cursus kan je het beste vragen aan de betreffende cursusleider. We proberen het bedrag zo laag mogelijk te houden, maar er zijn wat verschillen per locatie vanwege het al dan niet moeten doorberekenen van huur en reiskosten.

“Ik vond het superleuk. Hanneke legde alles goed uit. Ik ga het kinderen laten horen hoe leuk het was. – Rianne”

“Hallo gigakids,  ik vind jullie typecursus erg leuk. Ik vind het ook altijd gezellig. – Dana”

Type-examen

Voor het diploma van GigaKids moet je blind typen met 10 vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut halen en maximaal 2% fout. Op het diploma komt het aantal aanslagen per minuut dat is gehaald, te staan. Daarna is het natuurlijk belangrijk om te blijven typen, zo bouw je routine op en zal het tempo ook nog toenemen. Een officieel erkend typediploma bestaat in Nederland niet.

“Ik vond het wel leuk om te doen, maar soms ook niet. Maar nu ben ik klaar en heb mijn diploma en daar ben ik heel blij mee. – Gijs”

“Gigakids is een leuke type-cursus – groetjes Indigo”

Groepsgrootte

De groep bestaat uit maximaal 15 kinderen. De lengte van de lessen zal dusdanig zijn dat voldoende aandacht aan elk kind kan worden besteed (45 tot 60 minuten).

“Ik vond de typecursus erg leuk en je leerde er ook nog iets van (die teksten). Het was boeiend en het was ook niet saai.” – Mette

Samen met andere kinderen

Samen met andere kinderen typen is veel leuker dan in je eentje thuis. Bij onze GigaKids cursus weet je dat je bij de volgende les alles af moet hebben en dat de andere kinderen dat ook doen. Bovendien is leren typen leuk met de GigaKids cursus, omdat je elke week typespelletjes kunt spelen.

Locaties

KLIK HIER om een typecursus te vinden in je omgeving.

 

“We zijn bijzonder tevreden over de typecursus die onze jongste zoon bij Gigakids heeft gevolgd. We hebben geen seconde spijt gehad van deze cursus. Fijn waren ook de positieve mailtjes als er een paar dagen geen huiswerk was gedaan. We kunnen de cursus voor iedereen aanraden!”- W. de Vos

Mijn zus en ik wilde je nog heel erg bedanken voor de leuke typelessen.
Door je ontzettende vrolijke lessen was het zelfs nog leuk om al die oefeningen te doen haha…
Af en toe vonden we het moeilijk om toch nog het huiswerk te maken, maar het is toch gelukt om het examen te halen.:)
Ik heb er heel veel aan gehad…. Groetjes, Ana

“Hoi juffie ik type nu voor jou ik vind dit best wel leuk ik ben Nikki en ik ben negen jaar doei ik vind het geweldig. – Nikki”

“Leuk, grappig en ik heb er veel van geleerd – Deno”

“Ik vind GigaKids heel gaaf – Yentl”

“Ik vind de lessen heel leuk ,en de oefeningen ook. Het is ook gezellig.- Femke”

“Ik vond het een goede typecursus omdat: je werd heel goed geholpen. Verder werden er goede tips gegeven waardoor het steeds makkelijker werd!
Ik heb heel erg veel gehad aan deze typecursus! En ik denk dat je sneller leert dan met een online cursus en als mensen dan toch nog twijfelen: JUST DO IT!!! – Pieter”

Ik zou GigaKids wel aanraden omdat het superleuk is en je sneller leert dan je denkt.

Ik zou het aanraden aan mijn vriendinnen, omdat het super gezellig is en leuk.

Ik zou deze typecursus wel aanraden aan mijn zusje, vriend of vriendin, omdat het een leuke en gezellige typecursus is met de groepslessen en de spellen.

nl-map

Cursuslocaties

dyslexie

Dyslexie

Ook met dyslexie kun je blind leren typen. Wil je meer weten?

dyslexie

Spellen

Leuke spellen passend bij elke les.

quiz

Quiz

Doe de leuke quizzen van GigaKids

Login

×