GigaKids Team

Judith van Lohuizen, oprichtster van de GigaKids TypecursusHallo, ik ben Judith van Lohuizen en ik heb GigaKids opgericht. In eerste instantie begon ik met typeles voor mijn eigen kinderen omdat ik vond dat ze moesten leren typen.

Na jaren in het buitenland te hebben gewoond verbaasde het me dat de kinderen dit op school niet leerden. Toen ik de directeur hiernaar vroeg zei hij “wij hebben geen tijd om typeles te geven, maar als jij het belangrijk vindt, dan organiseer je het maar”. En dat heb ik gedaan: voor mijn zoon en wat klasgenootjes, met een zelf in elkaar gedraaid boekje.

Het jaar erop kwamen veel ouders naar me toe om hun kind op te geven voor de typecursus. Dat overviel me nogal. Maar ik had de teksten toch al klaar liggen, dus heb ik het zo nog een keer gegeven. En het is gewoon erg leuk om te doen!

Maar het zette me wel aan het denken. Als er zo’n behoefte aan was, dan moest het toch anders en beter!  Zo ben ik in contact gekomen met studenten van het HAN en die hebben een eerste eenvoudig online type-programma gemaakt. Dat was het begin van GigaKids.

Maar ja… zo was het natuurlijk zonde als ik de enige was die dit gebruikte. Er zouden vast meer ouders zijn, die dit wilden gaan gebruiken, dacht ik. Een oproepje op Marktplaats leverde de eerste cursusleiders op.

En nu is GigaKids inmiddels een groot succes. We zijn met veel leuke enthousiaste cursusleiders, verspreid door Nederland.

Sinds enige tijd heeft Saskia een aantal taken overgenomen en vormen we samen een enthousiast team om GigaKids nóg leuker en beter te maken. :-)

Niet te vergeten onze cursusleiders… samen met hen vormen we een geweldig landelijk team! Zij kunnen leren van onze ervaringen, wij leren van hún ervaringen. We wisselen regelmatig tips en informatie uit om de lessen nóg weer leuker en beter te maken!


 

Saskia Veltenaar, GigaKids typecursus

Mijn naam is Saskia, 39 jaar, woon in Culemborg. Was getrouwd met Rinus. Inmiddels weduwe. Samen hebben wij een zoon, Gijs, 12 jaar.

Blind typen is leuk, vooral als je het snel kunt. Daar ben ik inmiddels achter. 😉 Had ik maar, toen ik jonger was, een typecursus gevolgd, dacht ik wel eens…

Onze zoon zit graag achter de computer. Hij speelt spelletjes, luistert naar muziek, maar ook voor school werkt hij graag op de laptop. Als hij dan veel moet typen, haakte hij eigenlijk liever af… “Dat duurt veel te lang, mam, voordat ik heb geschreven wat ik wil schrijven. Laat maar…!”, hoorde ik hem zeggen.

Dat maakte dat ik mij heb verdiept in het volgen van typelessen voor kinderen. Snel leren typen, blind leren typen… maar dan wel spelenderwijs. En zo ben ik begin 2012 als cursusleidster begonnen!

 


docenten GigaKids typecursus

 lunch GigaKids typecursus

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan zijn er natuurlijk onze cursusleiders! 

Zoals Wietske, Carla, Maud, Carmen, Marja, Heleen, Rob, Wenda, Gea, Jolanda, Kelly, Fenna, Erika, Melissa, Jan, Tineke, Sabine, Erwin, Hermien, Mathilde, Erna, Klaasje, Anneke, Hannah, Saskia, Yvon, Judith, Jos, Nienke, Frans, Nicolien, Julia, Femke, Doret, Ilonka, José, Gerard, Corrie, Rachel, Paula, Elya, Tamara, Hellen, Anne, Jane, Edilia, Marjolein, Dylan, Inge, Nicole, Heleen, Angelique, Shanice, Margret, Wendy, Saskia, Nicole, Marlies, Carmencita, Judith, Henna, Theo, Marloes, Petra, Ellen, Nancy, Kitty, Dieuwertje, Willemijn, Doret, Conny, Esther, Clasin, Willemijn, Wilma en Jacqueline…

Allemaal leuke enthousiaste mensen die met veel plezier de typelessen geven.

 

Op de foto’s hierboven kan je zien hoe gezellig het is als we elkaar ontmoeten op een netwerkborrel of bij een lunch :)
nl-map

Cursuslocaties

dyslexie

Dyslexie

Ook met dyslexie kun je blind leren typen. Wil je meer weten?

dyslexie

Spellen

Leuke spellen passend bij elke les.

quiz

Quiz

Doe de leuke quizzen van GigaKids

Login

×