Veel gestelde vragen:

 

Voor welke leeftijd is de cursus?
Zodra kinderen moeten gaan typen voor school is het handig om het gelijk goed te leren. Meestal is dat in groep 7 of 8, soms groep 6. Het is belangrijk dat je, als je hebt leren typen, ook blííft typen, om het bij te houden. Ook daar moet je dus naar kijken als je besluit om te leren typen. Schriftdeskundigen zeggen dat het beter is om eerst goed te leren lezen en schrijven en pas daarna te leren typen.

Wat zijn de eisen voor het typediploma?
Voor het diploma van GigaKids moet je blind typen met 10 vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut halen en maximaal 2% fout. En natuurlijk moet je met de goede vingers typen!

Is het typediploma officieel erkend?
Nee, een officieel erkend typediploma bestaat er in Nederland niet. Als er ergens gesproken wordt over een erkend typediploma, betekent dit dat het wordt erkend door de organisatie die het diploma afgeeft.

Als je het examen niet kan halen, krijg je dan geen diploma?
Voor iedereen die goed zijn best heeft gedaan, maar toch niet kan voldoen aan de eisen, ook niet na een herkansing, is er een certificaat. Je moet dan natuurlijk wel met 10 vingers typen op de goede manier. De cursusleider beoordeelt of er voldoende geoefend is.

Hoeveel moet je thuis oefenen?
Het beste is om elke dag even te oefenen. Typen is iets wat je leert door het vaak en regelmatig te doen. Niet iedereen hoeft evenveel te oefenen. De één vindt het gemakkelijker om typen te leren dan de ander. Een richtlijn is 15 minuten per dag.

“Nou typen vind ik leuk en zeker dit. Ik typte vroeger thuis niet met tien vingers maar gelukkig leer ik dat nu bij typcurses. Ik vind dat super leuk ik wil net zo snel worden in typen en met tien vingers leren mijn moeder doet dat goed snel en met 10 vingers GR.Nikki”

Kan ik overal oefenen?
Het typeprogramma gaat via het internet. Je logt in en dan kan je aan de slag. Dus overal waar je internetverbinding hebt, kan je met het programma oefenen.

Problemen met het systeem?
Het typeprogramma is uitgetest op de browsers Explorer, Firefox en Google Chrome. Toch kan het voorkomen dat er problemen zijn met het programma. Je kan dan het beste één van de andere browsers proberen. Kijk anders ook even onder Technisch Support.

Inlognaam en/of Wachtwoord vergeten?
Neem dan even contact op met je cursusleider! Wij bij GigaKids kunnen dat nl. niet zien!

Certificering?
Sommige typeopleidingen communiceren dat zij gecertificeerd zijn.
Wij hebben ervoor gekozen geen certificering aan te vragen, dit omdat de certificering-instanties waar wij contact mee hebben gehad, hier geld voor vragen.
Liever houden wij de cursusprijs laag en voldoen wij als vanzelfsprekend aan alle eisen die deze instanties stellen. Een goede, leuke en gedegen typecursus geven, vinden wij belangrijker dan een certificaat te kunnen promoten.

Aanmelden

Kijk snel voor een locatie bij jou in de buurt!

Locaties →
dyslexie

Computer vaardigheden

Hier gaan we mailen, werken in de Cloud, Spreadsheet, Mediawijsheid, Powerpoint, Google docs en Word!

dyslexie

Leren programmeren

WIL JE LEREN PROGRAMMEREN? Maak je eigen spellen met Scratch!!!.

quiz

Typeles voor Volwassenen

Met persoonlijke begeleiding. Lees meer.

Login

×