GigaKids is een goede en gedegen typecursus met jarenlange ervaring.
Door onze wekelijkse lessen kunnen we de kinderen helpen om op de goede manier te leren typen. Daar hebben ze de rest van hun leven plezier van.

Elke week les

Bij GigaKids geven we in principe elke week les. Zo kunnen we goed in de gaten houden dat het typen goed wordt aangeleerd: met 10 vingers, niet kijken en een goed zithouding.

Doordat er elke week les is, is er ook een stok achter de deur om de les af te hebben. Dat hebben de meesten van ons toch nodig :)

Leren typen

Tegenwoordig hoort kunnen typen er helemaal bij. Ook voor school moeten de kinderen op de computer aan de slag. Om verslagen te maken, werkstukken, opstellen etc. Als je dan niet met 10 vingers kan typen, heb je een groot nadeel.

Het kost minder tijd als je niet naar je toetsenbord hoeft te kijken. Als je je huiswerk voor school snel kan typen, hou je meer tijd over voor andere leuke dingen!!!

Ook kan je je aandacht beter bij de tekst houden. Met 10 vingers typen gaat zo automatisch, dat je ook beter begrijpt wat je typt. Waarschijnlijk is dit ook een reden dat kinderen die blind kunnen typen hogere cijfers blijken te halen op school.

Als je goed leert typen, krijg je niet zo snel nekklachten. Je hoeft niet je hoofd op en neer te bewegen van je scherm naar je toetsenbord en weer terug. Ook je houding en stand van je handen zijn belangrijk om goed aan te leren.

Niet alleen voor school is het handig als je snel kunt typen. Ook als je later een baan hebt, vindt je baas het hartstikke fijn dat jij snel kan typen!


“Tess heeft de cursus met heel veel plezier gedaan en ze heeft alles zelf gedaan.
Wij hebben haar geen enkele keer moeten vragen te oefenen, ze deed het uit zichzelf en met plezier.  Kortom, het is een geslaagde cursus.” moeder van Tess


Hoe gaat de typecursus?
GigaKids TypecursusBij GigaKids gebruiken we een online programma. Je typt over de tekst heen, en na een oefening zie je hoeveel fouten je hebt gemaakt en hoe snel je hebt getypt. Als je het goed hebt gedaan, mag je door naar de volgende oefening.

Maar we geven daarnaast ook echt les. Eén keer in de week hebben we een les van 45 – 60 minuten. Dan kunnen we zien of:

1) De vingers goed worden neerzet.

2) Iemand niet teveel kijkt.

3) Je goed zit en bijv. de polsen niet door laat zakken (om RSI te helpen voorkomen)

4) Of een kind wel goed geoefend heeft.

Als er alleen een online typelessen zijn, en er is geen controle, dan is het soms lastig om door te zetten.

Als je bijvoorbeeld een werkstuk hebt voor school, het is sinterklaas of vakantie, dan heb je niet echt zin om te gaan oefenen met typen. Maar als je weet dat je volgende week typeles hebt, dan heb je een stok achter de deur.

En niet alleen de typedocent kijkt of je hebt geoefend, dat doen ook de anderen kinderen. Ze vragen “hoever ben jij” en “hoeveel aanslagen heb jij?”.

Er zijn 12 lessen en daarna is er een examen (de 13e keer). Een officieel typediploma bestaat er in Nederland niet, maar we houden ons aan de normen die andere typeopleidingen ook gebruiken.

De kracht van GigaKids zit vooral in het online typen en de combinatie met leuke fysieke lessen!


Als niet -blind- typende moeder, is het stoer om te zien dat je dochter dat ineens doet.
Bedankt voor de cursus en je enthousiasme.
Hierbij de ouder-enquête retour. Tip voor je enquete: voeg een vraag toe met: Zou je mij aanbevelen? Want mijn antwoord is dan “ja”. Groeten, Diedeke


Moet mijn kind ook thuis oefenen?
Typen is iets wat je leert door het vaak en regelmatig te doen. Dat geldt in principe voor elke typecursus.

Niet iedereen hoeft evenveel te oefenen. De één vindt het gemakkelijker om typen te leren dan de ander. Een richtlijn is 15 minuten per dag. Het beste is om elke dag even te oefenen.


‘Ik heb even aan Milan gevraagd hoe de typecursus is bevallen en hij zei “LEUK”.
En dat was het ook volgens mij. Milan was altijd erg enthousiast over de cursus (en de oliebollen en stroopwafels) en het kostte ons geen moeite om hem dagelijks te laten oefenen. Voor ons was het erg positief dat het onder BSO tijd kon, omdat hij dan de vrije middagen lekker kon spelen.
Dus wat ons betreft helemaal prima en zijn we uiteraard blij met het resultaat.
Groeten Janine’


Ontzettend bedankt voor de leuke lessen. Lars vond ‘t leerzaam en leuk.
Hij ging gisteravond meteen nog een oefenexamen doen en zei vanmiddag: “Handig mam, ik kan mijn stuk over Curacao meteen typen.”
Zijn zusje kan bijna niet wachten tot het haar beurt is. Ik heb Lars niet 1x moeten dwingen om te gaan oefenen thuis, hij is geen enkele keer gefrustreerd ermee gestopt. Alleen positieve signalen dus van zowel Lars als ons. Ik denk dat ook de periode waarin ze werken naar hun examen prima behapbaar is, i.t.t. wat ik wel eens hoor van andere typecursussen. Een aanrader om het af te ronden voorafgaand aan de middelbare schoolperiode.
Ik was in eerste instantie gaan kijken op de site voor Ducktypen… ik dacht ‘wie weet leuk, hij is weg van Donald Duck’, maar een paar proefoefeningen bevielen hem totaal niet en ik las van diverse typecursusaanbieders wat mindere reviews, dus echt: complimenten!’
Simone


Dank voor je motiverende werking naar mijn dochter. Door te toon van jouw lieve mailtje is ze weer begonnen dit seizoen en heb je haar ook enthousiast kunnen houden. Ze heeft van je genoten en ik weet zeker dat als jij de juf niet was …. ze niet eens meer was begonnen. Ze is supertrots en blij met haar diploma en gaat je missen
Greetz, een trotse mama


 

Aanmelden

Kijk snel voor een locatie bij jou in de buurt!

Locaties →
dyslexie

Computer vaardigheden

Hier gaan we mailen, werken in de Cloud, Spreadsheet, Mediawijsheid, Powerpoint, Google docs en Word!

dyslexie

Leren programmeren

WIL JE LEREN PROGRAMMEREN? Maak je eigen spellen met Scratch!!!.

quiz

Typeles voor Volwassenen

Met persoonlijke begeleiding. Lees meer.

Login

×