LEREN TYPEN MET DYSLEXIE

Is leren typen moeilijk voor iemand met dyslexie? Deze kinderen hebben het vaak al extra lastig op school. Wordt dit een nieuwe hindernis? Gaat het wel lukken?
Deze vraag krijgen we regelmatig van bezorgde ouders.

Gelukkig kunnen we ze vaak gerust stellen. In de praktijk blijkt dat kinderen met dyslexie vaak prima leren typen en er niet eens zoveel extra moeite mee hebben dan andere kinderen. We beginnen dan ook vrijwel altijd met het gewone programma op de gewone manier.

Blijkt op een gegeven moment dat het leren typen toch wat lastig is, dan passen we de drempel aan om naar de volgende oefening te mogen. Je krijgt dan wat meer tijd voor de oefeningen.

Blijkt dit niet voldoende, dan hebben we het programma GigaKidsXtra achter de hand. Hier zijn de teksten wat korter en eenvoudiger.

We gebruiken dit Xtra-programma ook voor kinderen met bijv. adhd of problemen met de fijne motoriek. Zo hebben we altijd wel mogelijkheden om het programma zo nodig aan te passen aan  wat bij het kind het beste past.

Extra leuk is dat we nogal eens terughoren dat na het doen van de typecursus de spelling is verbeterd. Een extra voordeel dus van leren typen!

Social
Cursuslocaties Zoeken ›
KinderPagina!

met weetjes, type spel en veel meer KinderPagina ›

Kinderboekenschrijvers

Met leuke verhalen van bekende kinderboekenschrijvers

Lees meer ›
Proefles!
Probeer hoe
goed jij kan
typen!
Proberen ›
Login

×